در کشیدن بخیه بینی اگر نخهای جراحی پاره شوند یا عفونت کنند، تاثیر منفی روی نتیجه نهایی عمل زیبایی بینی شما میگذارند. در این مقاله، ما به بررسی زمان مناسب برای کشیدن بخیهها، عوامل مؤثر بر این زمانبندی و معرفی انواع نخهای جراحی جذبی و غیر جذبی میپردازیم. اگر میخواهید همه نکتههای مهم درباره بخیههای بینی را بدانید، این مقاله برای شماست.
چند روز بعد از عمل بینی بخیه کشیده میشود؟
زمان کشیدن بخیه بینی، باتوجهبه نوع نخها و سرعت بهبودی بیمار بین ۱ تا ۲ هفته پس از جراحی است. دو نوع اصلی بخیه وجود دارد: جذبی و غیر جذبی. نخهای جراحی جذبی بهطورطبیعی جذب بدن میشوند و نیازی به کشیدن آنها نیست؛ این نوع بخیهها معمولاً در داخل بینی استفاده و در چند هفته کاملا جذب میشوند. ازطرفدیگر، پزشک نخهای جراحی غیر جذبی (که برای برشهای خارجی به کار میروند) را زمانیکه زخمها بهبود یافتهاند، در مطب میکشد. در بخش بعدی به عوامل موثر روی زمان کشیدن بخیه های بینی میپردازیم.
بررسی عوامل موثر روی زمان کشیدن بخیه عمل بینی
عواملی مانند مدل بخیهها، نوع جراحی، ضخامت پوست، سرعت بهبودی فردی، مراقبتهای پس از عمل و نظر پزشک روی زمان کشیدن بخیه عمل بینی تاثیر میگذارند. در زیر به بررسی این عوامل میپردازیم:
- نوع بخیه: بخیههای جذبی نیازی به کشیدن ندارند و توسط بدن جذب میشوند. اما نخهای جراحی غیر جذبی باید در زمان مناسب کشیده شوند.
- نوع جراحی: نوع جراحی بینی (ترمیمی، زیبایی و درمانی) تاثیر زیادی روی زمان کشیدن بخیهها دارد. جراحیهای ترمیمی و زیبایی، نیاز به زمان بیشتری برای بهبودی کامل دارند، در این نوع جراحیها معمولاً تغییرهای ساختاری بیشتری روی بینی ایجاد میشود.
- ضخامت پوست: افرادی با پوست ضخیمتر نیاز به زمان بیشتری برای بهبودی و کشیدن بخیهها دارند، درحالیکه افرادی با پوست نازکتر زودتر بهبود پیدا میکنند.
- سرعت بهبودی فردی: هر فرد سیستم بدنی منحصربهفرد خود را دارد، عواملی مانند سن، وضعیت سلامتی عمومی و عادتهای زندگی (مانند تغذیه و سیگار کشیدن) سرعت بهبودی را تحتتأثیر قرار میدهند و روی زمان کشیدن نخهای جراحی موثر هستند.
- مراقبتهای پس از عمل: پیروی دقیق از دستورالعملهای پزشک برای مراقبتهای پس از عمل، روند بهبودی را تسریع میکند؛ تمیز نگه داشتن محل بخیه، استفاده از داروهای تجویز شده و جلوگیری از فعالیتهای سنگین، باعث بهبودی سریعتر برشهای جراحی میشوند.
- نظر پزشک: جراح باتوجهبه وضعیت بهبودی زخمها و شرایط خاص هر فرد، زمان مناسب برای کشیدن بخیهها را تعیین میکند.
حال که با مدت زمان کشیدن بخیه بینی بعد از عمل و عوامل موثر روی آن آشنا شدهاید، در بخش بعدی به بررسی نکتههای مراقبتی مهم برای جلوگیری از پاره شدن نخهای جراحی میپردازیم.
نحوه مراقبت از بخیههای بینی برای جلوگیری از پاره شدن
اگر بخیههای بینی قبل از بهبودی کامل زخمها پاره شوند، روی نتیجه نهایی عمل شما تاثیر منفی میگذارد. دانستن اینکه قبل از کشیدن بخیه بینی چه باید کرد، بسیار مهم است. قبل از کشیدن بخیه بینی، در دوران نقاهت باید با رعایت دقیق مراقبت های بعد از عمل بینی از پاره شدن آنها جلوگیری کنید؛ ورزشهای سنگین، عطسه ناگهانی و دستکاری بینی، باعث پاره شدن نخهای جراحی میشوند. برای جلوگیری از آسیب به نخهای جراحی، به نکتههای زیر توجه کنید:
- از لمس و دستکاری بخیهها خودداری کنید.
- از انجام فعالیتهای سنگین و ورزشهای شدید که فشار زیادی به بینی وارد میکند، خودداری کنید.
- در چند هفته اول پس از عمل، به پشت بخوابید تا فشار کمتری به بینی و نخهای جراحی وارد شود.
- هنگام خواب از بالش بلند استفاده کنید تا سر و گردن در حالت بالا قرار بگیرند و تورم و فشار روی بخیهها کاهش پیدا کند.
- در صورت نیاز به عطسه یا سرفه، دهان خود را باز کنید تا فشار کمتری به نخهای جراحی بینی وارد شود.
- داروهای تجویز شده پزشک، به ویژه آنتیبیوتیکها، را بهموقع مصرف کنید تا از عفونت جلوگیری شود.
- هنگام شستوشوی بینی با سرمهای مخصوص، مراقبت بخیهها باشید.
در کنار رعایت همه این نکتهها، طبق برنامه تعیینشده برای بررسیهای منظم به مطب پزشک مراجعه کنید. در ادامه به یکی از رایجترین پرسشهای زیباجویان پاسخ میدهیم: «آیا کشیدن بخیه بینی درد داره؟»
آیا کشیدن بخیه بینی درد دارد؟
خیر، کشیدن بخیه بینی درد ندارد؛ نخهای جراحی معمولا پس از ۱ تا ۲ هفته که زخمها بهبود یافتهاند، کشیده میشوند. در این زمان، پوست و بافتهای زیرین تا حد زیادی ترمیم شدهاند و کشیدن بخیهها فقط حس جزئی از کشش یا سوزش خفیف ایجاد میکند.
البته، میزان درد و ناراحتی به مهارت و تجربه پزشک شما نیز بستگی دارد. اگر به دنبال انتخاب بهترین پزشکان جراحی بینی هستید و میخواهید با اطمینان خاطر بهترین تصمیم را بگیرید، گروه دکی یاب همراه شماست! گروه دکی یاب با مشاوره رایگان جراحی بینی و معرفی بهترین پزشکان زیبایی، شما را در مسیر رسیدن به نتایج دلخواهتان یاری میکند. همین حالا با تماس با کارشناسان ما از خدمات مشاوره رایگان بهرهمند شوید.
بعد از کشیدن بخیه بینی چه پمادی استفاده کنیم؟
پس از کشیدن بخیه بینی، استفاده از پمادهای حاوی ویتامین A و D به ترمیم جای زخم کمک میکنند؛ انواع پمادهای ترمیمکننده ایرانی آلفا، سیکازوم و کالاندولا و کرمهای خارجی استراتاماد و رژواسیل بهترین گزینهها برای از بین بردن جای بخیهها هستند. بااینحال هرگز بدون مشورت با پزشک از هیچ کرم و دارویی استفاده نکنید و حتما با پزشک خود برای انتخاب کرم ترمیمکننده مشورت کنید. در بخشهای بعدی به معرفی انواع بخیه جذبی و غیر جذبی بینی میپردازیم.
بخیههای جذبی بینی؛ ساخته شده از مواد قابلجذب بیخطر
بخیههای جذبی (Absorbable suture) از مواد قابلجذب به بدن مانند پلیگلیکولیک اسید و پلیدیاکسانون ساخته میشوند؛ این مواد برای بدن بیخطر هستند و بهصورت طبیعی تجزیه و جذب میشوند. ازآنجاییکه امکان کشیدن بخیه داخل بینی وجود ندارد؛ نخهای جراحی جذبی بیشتر در بخشهای داخلی بینی به کار میروند.
زمانبندی جذب هر بخیه، براساس جنس و نوع مواد سازنده، از چند هفته تا چند ماه متفاوت است. برای استفاده از نخهای جراحی جذبی، پزشک باید مهارت و تجربه بالایی داشته باشد؛ استفاده صحیح از این بخیهها، تاثیر فراوانی روی نتیجه جراحی دارد. اگر بهترین دکتر زیبایی بینی در شیراز، تهران و سایر شهرهای بزرگ را برای جراحی انتخاب کنید، دیگر نگرانی درباره نتیجه عمل ندارید.
انواع بخیه جذبی بینی چیست؟
انواع نخهای جراحی جذبی بینی براساس مواد سازنده در رنگهای زرد، بنفش، سبز و سفید تولید میشوند و معمولا شفاف هستند؛ این بخیهها به دو دسته اصلی طبیعی و مصنوعی تقسیم میشوند. نخ جذبی کلاژن (Collagen)، پلین (Plain) و کاتگوت کرومیک یا کرومیک (Chromic) از انواع نخ بخیه جذبی طبیعی هستند. نخ پلی گلاکتین (ویکریل) VICRL نیز در دسته نخ جذبی مصنوعی جا دارد. پزشک باتوجهبه نوع بینی شما، نخ بخیه جذبی با جنس و ضخامت مناسب را انتخاب میکند.
آشنایی با بخیه غیر جذبی در عمل بینی
بخیههای غیر جذبی از موادی مانند نایلون، پلیپروپیلن، پلیاستر و ابریشم ساخته میشوند. بدن قادر به جذب این مواد نیست؛ ازاینرو نخهای جراحی جذبی نیاز به کشیدن دارند. این بخیهها به دلیل استحکام بالا و دوام طولانیمدت، معمولا در پرهها و سپتوم بینی (که فشار بیشتری تحمل میکنند) استفاده میشوند. نخهای نایلون و پلیپروپیلن به دلیل مقاومت بالا و کمترین واکنش التهابی، بهترین انتخاب در جراحی بینی هستند.
یکی از دلایل استفاده از بخیههای غیر جذبی در رینوپلاستی، داشتن کنترل بیشتر روی زمان کشیدن آنهاست؛ در واقع پزشک تا زمانیکه زخمهای بینی بهبود پیدا نکرده باشند، نخهای جراحی را نمیکشد. بهطورکلی، بخیه بینی عمل شده بین ۱ تا ۲ هفته پس از جراحی کشیده میشوند؛ این زمان به نوع جراحی و سرعت بهبودی شما بستگی دارد.
معرفی انواع بخیههای غیر جذبی در جراحی بینی
بخیههای غیر جذبی در عمل بینی به دو دسته طبیعی و مصنوعی با رنگهای مشکی یا آبی تیره تقسیم میشوند. انواع نخهای غیر جذبی با مواد طبیعی شامل نخ سیلک خالص، سیلک روکشدار، پنبهای، کتانی و نخ سیمی ضد زنگ هستند. نخهای غیر جذبی با مواد مصنوعی نیز شامل نخ نایلون، نایلون تک رشتهای، نایلون چند رشتهای بدون روکش (نورالون)، نایلون چند رشتهای روکشدار (سرجی لون) و الیاف مصنوعی میشوند. این نخها به دلیل مقاومت بالا و واکنش التهابی کم، انتخاب مناسبی برای بخیههای خارجی در عمل بینی هستند.
تجربه جراحی بینی بدون دغدغه با مشورت دکی یاب
در این مقاله، به بررسی انواع نخهای جراحی بینی و زمان کشیدن آنها پس از عمل پرداختیم. بخیههای جذبی بهطورطبیعی جذب بدن میشوند و نیازی به کشیدن ندارند. درحالیکه نخهای جراحی غیر جذبی باید بین ۱ تا ۲ هفته پس از جراحی، کشیده شوند. عواملی مانند نوع بخیه، نوع جراحی، ضخامت پوست، سرعت بهبودی فردی و مراقبتهای پس از عمل، در تعیین زمان کشیدن نخهای جراحی مؤثر هستند. همچنین، مهارت و تجربه پزشک نیز نقشی مهم در کاهش درد و بهبود سریعتر دارد.
اگر به دنبال بهترین پزشکان جراحی بینی هستید، دکی یاب به شما کمک میکند. ما با مشاوره رایگان انتخاب پزشک به شما کمک میکنیم تا با اطمینان کامل، بهترین جراح را پیدا کنید. آیا با مشکل کمبود وقت مواجه هستید؟ نگران نباشید! دکی یاب برایتان نوبت فوری ویزیت و عمل میگیرد. در نهایت اگر نگران هزینه عمل هستید، دکی یاب اینجاست تا با اقساطی کردن هزینه عمل، فشار مالی اولیه را کاهش دهد. با دکی یاب، مسیر جراحی بینی برای شما هموار و بدون دغدغه خواهد بود. همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید، از خدمات مشاوره رایگان بهرهمند شوید و قدمی بزرگ در مسیر زیبایی بردارید!
ابوالفضل پارسایی
متن باکس نویسنده