بررسی عوارض بیهوشی عمل بینی در مجله دکی یاب

در بیش از 99 درصد موارد، پزشکان برای جراحی بینی از بیهوشی عمومی استفاده می‌کنند. بیهوشی مثل هر داروی دیگری، عوارضی موقت دارد؛ اما این عوارض بیهوشی عمل بینی چیزی نیستند که بخواهید نگرانشان باشید. شاید بعد از عمل کمی احساس حالت تهوع داشته باشید یا دچار گلودرد و خشکی دهان شوید، اما این مشکلات کاملاً گذرا هستند و در بیشتر موارد، بدون هیچ دارو یا درمان خاصی، به‌خودی‌خود برطرف می‌شوند.

نکته مهم اینجاست که اگر پزشک خوب و متخصص انتخاب کنید، تیم بیهوشی حرفه‌ای و باتجربه کنارتان باشد و در بیمارستانی معتبر عمل کنید، احتمال بروز عوارض بیهوشی عمل بینی تقریباً به صفر می‌رسد.

دکی یاب در کنارتان است تا با معرفی بهترین جراحان با درصد رضایت بالا و مشاوره تخصصی قبل از عمل این مسیر را برایتان هموار کنند. همچنین اگر از طریق دکی یاب اقدام کنید، کارشناسان ما تا دو سال پس از عمل از شما پشتیبانی می‌کنند و اگر هر مشکلی برایتان پیش آمد، در کنارتان هستند. برای دریافت مشاوره همین حالا با شماره 02174391900 تماس بگیرید.

بررسی همه عوارض بیهوشی عمل بینی در یک نگاه

همه عوارض بیهوشی عمل بینی
همه عوارض بیهوشی عمل بینی

عوارض بیهوشی عمل بینی شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. حالت تهوع و استفراغ 
  2. سردرد خفیف
  3. گلو درد و خشکی دهان 
  4. گیجی و خواب‌آلودگی
  5. لرز و احساس سرما
  6. آسیب به دندان‌ها یا حنجره 
  7. افت فشار خون یا آریتمی قلبی 
  8. واکنش آلرژیک 
  9. هایپرترمی بدخیم 
  10. اختلال شناختی 
  11. مشکل تنفسی
  12. تاری دید
  13. تب

طبق مطالعات منتشر شده در Pub Med Central احتمال بروز عوارض بیهوشی در عمل بینی بسیار کم است؛ برای مثال فقط حدود ۲۷.۷٪ درصد از افراد دچار حالت تهوع و استفراغ می‌شوند.

The prevalence of PONV, nausea, and vomiting was 27.7%, 31.4%, and 16.8%, respectively.

ترجمه متن: شیوع PONV، تهوع و استفراغ به ترتیب 27.7%، 31.4% و 16.8% بود.

pmc.ncbi.nlm.nih.gov

همچنین براساس اطلاعات dovepress احتمال بروز عوارض جدی و شدید مانند اختلال شناختی بین ۱۰ تا ۱۸ درصد است.

Recent studies showed an incidence of POCD between 10% and 18%.

ترجمه متن: مطالعات اخیر بروز POCD (اختلال شناختی پس از عمل) را بین 10 تا 18 درصد نشان داد. 

dovepress.com

این آمارها نشان می‌دهند که در صورت انتخاب جراح و تیم بیهوشی حرفه‌ای، خطر بروز عوارض جانبی بیهوشی عمل بینی بسیار کم است. دکی یاب با معرفی جراحان متخصص و باتجربه، کمک می‌کند تا احتمال بروز این عوارض به حداقل برسند و شما با خیال راحت‌ عمل بینی خود را انجام دهید. برای دریافت مشاوره و انتخاب پزشک ماهر با شماره 02174391900 تماس بگیرید. 

علاوه‌بر این، ما در صفحه بهترین جراح بینی در شیراز لیستی کامل از پزشکان ماهر و باتجربه در این حوزه را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم، پزشکانی که در این صفحه به شما معرفی می‌کنیم، درصد رضایت بسیار بالایی دارد. در ادامه هر یک از عوارض بیهوشی عمل بینی را به صورت کامل بررسی می‌کنیم و روش‌های درمان و پیشگیری از آن را نیز به شما می‌گوییم. 

۱. حالت تهوع و استفراغ؛ از شایع‌ترین و کم‌خطرترین عوارض داروی بیهوشی عمل بینی

حالت تهوع، یکی از عوارض بیهوشی عمل بینی
حالت تهوع، یکی از عوارض بیهوشی عمل بینی

حالت تهوع و استفراغ یکی از شایع‌ترین عوارض بیهوشی عمل بینی محسوب می‌شود. این عارضه در ساعات اولیه پس از عمل در حدود ۳۰ درصد از زیباجویان رخ می‌دهد. با‌این‌حال اگر بیماری زمینه‌ای خاصی داشته باشید، این درصد به ۷۰ تا ۸۰ می‌رسد.

Untreated, PONV occurs in about 30% of the general surgical population and in up to 70-80% of high-risk surgical patients.

ترجمه متن: بدون درمان، PONV (حالت تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی) در حدود 30٪ از جمعیت جراحی عمومی و در 70 تا 80 درصد از بیماران جراحی پرخطر رخ می‌دهد.

apm.amegroups.org

این عارضه به دلیل تحریک بخشی از مغز به نام CTZ توسط داروهای بیهوشی و داروهای مسکن رخ می‌دهد. این ناحیه در مغز، به‌عنوان مرکز فرماندهی احساس تهوع عمل می‌کند. ازاین‌رو پس از تزریق داروی بیهوشی، ناحیه CTZ در مغز تحریک می‌شود و شما احساس حالت تهوع دارید.

راه‌های پیشگیری و درمان حالت تهوع و استفراغ بر اثر بیهوشی عمل بینی

حالت تهوع و استفراغ یکی از شایع‌ترین عوارض عمل بینی است و معمولاً پس از جراحی رخ می‌دهد و در بیشتر موارد در مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت برطرف می‌شود. در جدول زیر روش‌های درمان و پیشگیری از این عارضه را برای شما آورده‌ایم: 

راه‌های پیشگیری1. تجویز داروهای ضدتهوع مانند آندانسترون یا دگزامتازون قبل از عمل
2. رعایت ناشتا بودن ۶ تا ۸ ساعت قبل از عمل
3. استفاده از داروهای ضدتهوع برای زیباجویانی با ریسک بیشتر 
4. اطلاع به پزشک خود درباره سابقه PONV (حالت تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی) 
راه‌های درمان1. مصرف داروهای ضدتهوع مانند متوکلوپرامید یا آندانسترون پس از عمل با مشورت پزشک
2. نوشیدن مایعات شفاف و ولرم بعد از عمل 
3. مشاوره فوری با پزشک در صورت ادامه علائم 
جدول معرفی روش‌های پیشگیری و درمان حالت تهوع و استفراغ بر اثر بیهوشی عمل بینی

اگر با تیم دکی یاب برای عمل بینی اقدام کرده باشید و بعد از عمل دچار حالت تهوع و استفراغ شده‌اید، با پشتیبانی دکی یاب با شماره 02174391900 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی دکی یاب تا دو سال پس از عمل در کنار شماست و راه‌حل همه مشکلات احتمالی را به شما می‌گوید. 

علاوه‌بر این، اگر هنوز برای جراحی بینی اقدام نکرده‌اید و به دنبال پزشکی ماهر می‌گردید، در ابتدا صفحه بهترین جراحان بینی تهران را در مجله دکی یاب بررسی کنید و سپس برای اطمینان از تصمیم خود، با کارشناسان ما تماس بگیرید. کارشناسان ما با بررسی نوع بینی شما بهترین و ماهرترین پزشک را معرفی می‌کنند.

۲. سردرد یکی از عوارض شایع و کم‌خطر بیهوشی عمل بینی

سردرد یکی از کم‌خطرترین عوارض بیهوشی عمل بینی
سردرد یکی از کم‌خطرترین عوارض بیهوشی عمل بینی

سردرد خفیف یکی از عوارض شایع، موقتی و کم‌خطر بیهوشی است که معمولاً در ساعات یا روزهای ابتدایی بعد از عمل خودش را نشان می‌دهد و تا حداکثر 4 روز پس از عمل برطرف می‌شود. این نوع سردرد دلایل مختلفی دارد؛ ناشتایی قبل از عمل و مصرف کم مایعات، بدن را کم‌آب می‌کند و قند خون پایین می‌آید. همه این عوامل در کنار اثر داروهای بیهوشی باعث بروز سردرد می‌شوند.

راه‌های پیشگیری و درمان سردرد ناشی از بیهوشی جراحی بینی 

توجه داشته باشید که سردرد خفیف پس از بیهوشی معمولاً موقتی است و جای نگرانی ندارد؛ برای کنترل و درمان سردرد بعد از عمل به موارد زیر توجه کنید: 

راه‌های پیشگیری1. نوشیدن مایعات کافی قبل و بعد از عمل (طبق دستور پزشک)
2. رعایت رژیم غذایی مناسب قبل از عمل
3. کنترل استرس و اضطراب قبل از جراحی
راه‌های درمان1. استراحت کافی در محیط آرام پس از عمل
2. مصرف مایعات شفاف و ولرم (مثل آب، آب‌میوه طبیعی) زیر نظر پزشک
3. مصرف داروهای مسکن مانند استامینوفن در صورت نیاز با تجویز پزشک
جدول راه‌های پیشگیری و درمان سردرد ناشی از بیهوشی جراحی بینی 

۳. گلودرد و خشکی دهان یکی از عوارض بیهوشی بعد از عمل بینی

گلو درد یکی از شایع‌ترین عوارض بیهوشی جراحی بینی
گلو درد، یکی از شایع‌ترین عوارض بیهوشی جراحی بینی

گلودرد و خشکی دهان از عوارض شایع بیهوشی است که معمولاً در ساعت‌های اولیه پس از عمل رخ می‌دهد و در عرض چند ساعت تا یک هفته بهبود پیدا می‌کند. علت اصلی بروز این عارضه، استفاده از لوله‌های تنفسی یا لارنژیال ماسک در حین جراحی است که برای تأمین اکسیژن و اطمینان از باز بودن راه تنفس شما استفاده می‌شود. 

گاهی هنگام جای‌گذاری و خارج‌سازی این لوله‌ها، مخاط گلو و نای شما تحریک می‌شوند و آسیب می‌بینند؛ بنابراین پس از جراحی احساس گلودرد و خشکی دهان دارید. گلودرد ناشی از بی‌هوشی، معمولاً خفیف است. 

راه‌های پیشگیری و درمان گلودرد و خشکی دهان بعد از بیهوشی عمل بینی

 گلودرد و خشکی دهان در عرض چند روز تا یک هفته بهبود پیدا می‌کند. در جدول زیر روش‌های پیشگیری و درمان گلودرد و خشکی دهان بعد از عمل بینی بر اثر بیهوشی را به شما می‌گوییم: 

راه‌های پیشگیری و درمانروش‌ها
راه‌های پیشگیری1. انتخاب سایز صحیح لوله تنفسی توسط تیم بیهوشی
2. رعایت زمان ناشتا بودن طبق دستور پزشک
3. اطلاع به تیم بیهوشی در صورت وجود دندان لق یا پروتز
راه‌های درمان1. نوشیدن مایعات شفاف و ولرم پس از عمل
2. استفاده از آبنبات‌های تسکین‌دهنده گلودرد با مشورت پزشک
3. مصرف داروهای ضدالتهاب یا آرامبخش طبق نظر پزشک
جدول راه‌های پیشگیری و درمان گلودرد ناشی از بیهوشی عمل بینی

توجه کنید که برای مصرف هرگونه دارو یا انجام هر روش درمانی، قبل یا بعد از عمل باید حتماً با پزشک خود مشورت کنید تا هیچ مشکلی در طول جراحی یا در دوره نقاهت برایتان به وجود نیاید. 


بسیاری از افرادی که برای جراحی به پزشکی غیرمتخصص مراجعه می‌کنند، دچار گلو درد شدید پس از جراحی می‌شوند؛ پزشکان غیرمتخصص در مراکز درمانی معتبر جراحی انجام نمی‌دهند؛ از این رو به دلیل حضور نداشتن تیم بیهوشی متخصص، مجرای تنفسی شما حین جراحی آسیب می‌بینند. 

پیشنهاد می‌کنیم اگر هنوز عمل بینی انجام نداده‌اید، برای انتخاب جراح مناسب با کارشناسان دکی یاب مشورت کنید. ما با آنالیز نوع بینی شما، بهترین جراحان را به شما معرفی می‌کنیم. برای مثال اگر بینی‌تان گوشتی باشد، بهترین جراح بینی گوشتی در شیراز، تهران و سایر شهرها را به شما معرفی می‌کنیم. 

۴. گیجی و خواب‌آلودگی یکی از اثرات بیهوشی بعد از عمل بینی

گیجی و خواب‌آلودگی یکی از عوارض داروی بیهوشی بر سیستم عصبی بدن
گیجی و خواب‌آلودگی یکی از عوارض داروی بیهوشی بر سیستم عصبی بدن

گیجی و خواب‌آلودگی به دلیل تأثیر داروهای بیهوشی بر سیستم عصبی مرکزی (CNS) ایجاد می‌شوند. داروهای بیهوشی فعالیت مغزی را مهار می‌کند و پس از به هوش آمدن چند ساعت تا 3 روز طول می‌کشد تا مغز شما به حالت طبیعی خود برگردد، در این مدت احساس گیجی و خواب‌آلودگی دارید.

با این حال اگر سابقه سکته مغزی، بیماری‌های قلبی، آلزایمر یا پارکینسون دارید؛ پس از جراحی، گیجی و خواب‌آلودگی بیشتری نسبت به سایر افراد حس می‌کنید. اگر هرگونه بیماری زمینه‌ای دارید، باید قبل از بیهوشی با جراح خود و دکتر بیهوشی مشورت کنید. 

راه‌های پیشگیری و درمان گیجی و خواب‌آلودگی به دلیل بیهوشی جراحی بینی 

در بیشتر زیباجویان گیجی و خواب‌آلودگی در عرض چند ساعت تا چند روز برطرف می‌شوند. در جدول زیر راه‌های پیشگیری و درمان این عوارض را به شما می‌گوییم: 

راه‌های پیشگیری1. ارزیابی سلامت مغزی و وضعیت شناختی قبل از عمل توسط پزشک
2. انتخاب دوز و نوع داروهای بیهوشی مناسب توسط تیم بیهوشی
3. استفاده نکردن از داروهای آرام‌بخش قبل و بعد از عمل
4. رعایت نکات مراقبتی و تغذیه قبل از عمل طبق دستور پزشک
راه‌های درمان
1. استراحت کافی و پرهیز از فعالیت‌های سنگین در روزهای اول بعد از عمل
2. مصرف مایعات کافی برای بهبود عملکرد مغز 
جدول راه‌های پیشگیری و درمان گیجی و خواب‌آلودگی به دلیل بیهوشی عمل بینی 

قبل از مصرف هر دارو چه قبل از جراحی و چه در دوران پس از آن، با پزشک جراح خود مشورت کنید. رعایت این نکته به کاهش احتمال بروز عوارض بیهوشی عمل بینی کمک می‌کنند.

۵. لرز و احساس سرما به دلیل داروی بیهوشی عمل بینی

لرز و سرمای یکی از زودگذرترین عوارض بیهوشی عمل بینی
لرز و سرما یکی از زودگذرترین عوارض بیهوشی عمل بینی

داروی بیهوشی و سایر داروهای مورداستفاده در طول عمل، دمای بدن را کاهش می‌دهند. به همین دلیل، دمای بدن شما در طول جراحی کمتر از حد طبیعی می‌شود (هیپوترمی). بعد از عمل، وقتی بدن به حالت طبیعی برمی‌گردد و دما دوباره افزایش پیدا می‌کند، شما دچار لرز و احساس سرما می‌شود. این واکنش طبیعی بدن برای جبران کاهش دما است.

It’s common for your body temperature to drop during general anesthesia. Your doctors and nurses will make sure your temperature doesn’t fall too much during surgery, but you may wake up shivering and feeling cold.

ترجمه متن: کاهش دمای بدن شما در حین بیهوشی عمومی طبیعی است. پزشکان و پرستاران مطمئن می‌شوند که دمای بدن شما در طول جراحی خیلی پایین نمی‌آید، اما گاهی با احساس لرز و سرما به‌ هوش می‌آیید. 

healthline.com

احساس لرز و سرما معمولا چند دقیقه تا چند ساعت بعد از به هوش آمدن از بین می‌رود؛ اما این حالت در  افراد مسن و افرادی با وزن پایین، بیشتر است

راه‌های پیشگیری و درمان لرز و سرما ناشی از داروی بیهوشی عمل بینی

رز و سرمای ناشی از داروی بیهوشی عمل بینی معمولاً در عرض ۲۰ تا ۳۰ دقیقه برطرف می‌شود. برای پیشگیری و درمان این عارضه به راهکارهای جدول زیر توجه کنید:

راه‌های پیشگیری1. گرم نگه داشتن بدن با استفاده از پتو یا دستگاه‌های گرم‌کننده در اتاق عمل
2. توجه به دمای بدن در طول جراحی
3. انتخاب داروهای مناسب توسط تیم بیهوشی برای کاهش افت دمای بدن
راه‌های درمان1. استفاده از پتو و وسایل گرمایشی پس از عمل
2. نوشیدن مایعات گرم پس از بیدار شدن (در صورت اجازه پزشک)
3. راه رفتن آرام پس از عمل طبق توصیه پزشک
جدول توضیح روش‌های درمان و پیشگیری لرز و سرما، از عوارض بیهوشی عمل بینی

توجه داشته باشید که انجام هرگونه اقدام درمانی، مصرف دارو یا استفاده از روش‌های گفته شده، باید با نظر پزشک جراح و براساس شرایط بدنی شما انجام شود. 

۶. مشکلات تنفسی؛ یکی از عوارض بیهوشی بعد از عمل بینی

مشکلات تنفسی یکی از عوارض بیهوشی عمل بینی
مشکلات تنفسی یکی از عوارض بیهوشی عمل بینی

گاهی بعد از عمل بینی به دلیل اثر داروی بیهوشی بر عضلات تنفسی و سیستم عصبی، مشکلات تنفسی به وجود می‌آید. به طور کلی یکی از تأثیرات داروی بیهوشی این است که عضله‌های تنفسی ضعیف می‌شوند و رفلکس‌های طبیعی بدن (مثل سرفه کردن یا جلوگیری از ورود غذا و مایعات به ریه‌ها)، کم‌کار یا حتی کامل غیرفعال می‌شوند. 

به همین دلیل تیم بیهوشی با استفاده از دستگاه‌های مخصوص، تنفس شما را کنترل می‌کند؛ چون بدن شما در حین عمل نمی‌تواند از خودش محافظت کند یا درست نفس بکشد. اگر سابقه بیماری‌های تنفسی مانند آسم یا آپنه خواب دارید یا دچار اضافه‌وزن هستید؛ احتمال بروز مشکلات تنفسی بر اثر بیهوشی بعد از عمل بینی بیشتر است. 

راه‌های پیشگیری و درمان مشکلات تنفسی یکی از عوارض بیهوشی عمل بینی 

براساس مقاله منتشر شده در sciencedirect، اگر مشکل و بیماری زمینه‌ای نداشته باشید مشکلات تنفسی ناشی از بیهوشی در عرض چند ساعت تا سه روز بهبود پیدا می‌کنند؛ اما اگر بیماری‌های ریوی زمینه‌ای دارید، بهبودی کامل حتی تا ۶ هفته طول می‌کشد. 

The respiratory system may take 6 weeks to return to its preoperative state after general anaesthesia for major surgery.

ترجمه متن: ممکن است پس از بیهوشی عمومی برای یک جراحی بزرگ، دستگاه تنفسی تا ۶ هفته طول بکشد تا به وضعیت طبیعی و عملکرد پیش از عمل بازگردد.

sciencedirect.com

در جدول زیر روش‌های پیشگیری و درمان مشکلات تنفسی عوارض بیهوشی عمل بینی را به شما می‌گوییم:

راه‌های پیشگیری1. معاینه دقیق ریه‌ها و بررسی بیماری‌های زمینه‌ای قبل از عمل توسط پزشک
2. انتخاب دارو بیهوشی مناسب برای زیباجویانی با ریسک مشکلات تنفسی
3. نکشیدن سیگار حداقل 2 هفته قبل از جراحی
4. رعایت توصیه‌های پزشک درباره مصرف داروها و مراقبت قبل از عمل
راه‌های درمان1. مصرف داروهای مناسب برای بهبود تنفس بعد از جراحی طبق نظر پزشک
2. راه رفتن بعد از عمل و تنفس عمیق برای جلوگیری از تجمع ترشحات در ریه
جدول راه‌های پیشگیری و درمان مشکلات تنفسی یکی از عوارض بیهوشی عمل بینی 

مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی به‌راحتی قابل‌پیشگیری و درمان هستند؛ اما به شرط این‌که تحت نظر تیمی متخصص و با برنامه‌ریزی دقیق جراحی انجام داده باشید. اگر با دکی یاب برای عمل بینی اقدام کرده باشید، ما بعد از عمل با پشتیبانی اختصاصی به شما در کاهش عوارض و گذراندن راحت‌تر دوره نقاهت کمک می‌کنیم. تا 2 سال به‌راحتی از پشتیبانی دکی یاب کمک بگیرید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره 02174391900 تماس بگیرید.

۷. آسیب به دندان‌ها یا حنجره؛ یکی از خطرات بیهوشی در جراحی بینی

آسیب به دندان‌ها یا حنجره یکی از نادرترین عوارض بیهوشی عمل بینی است. این آسیب معمولاً در زمان قرار دادن یا خارج کردن لوله تنفسی به‌وجود می‌آید. در زمان بیهوشی، پزشک بیهوشی برای این‌که مطمئن شود راه تنفس شما باز است، لوله‌ای را از دهان وارد نای شما می‌کند. اگر لوله بادقت جای‌گذاری نشود، به دندان‌ها، لثه‌ها، تارهای صوتی یا بافت‌های حساس گلو آسیب می‌زند. احتمال بروز این مشکل در افرادی که دندان‌های لق، پوسیده یا پروتز دارند، بیشتر است. 

راه‌های پیشگیری و درمان آسیب به دندان‌ها یا حنجره بر اثر بیهوشی

با اینکه احتمال آسیب به دندان‌ها یا حنجره بر اثر بیهوشی بسیار نادر است و در ۹۹ درصد مواقع به‌وجود نمی‌آید؛ با این حال در جدول زیر راه‌های پیشگیری و درمان آن را برایتان آورده‌ایم:

راه‌های پیشگیری1. معاینه دقیق دندان‌ها توسط پزشک؛ اگر دندان‌ لق، پوسیده یا پروتز دارید، به جراح و تیم بیهوشی اطلاع‌ دهید.
2. انتخاب تیم بیهوشی باتجربه 
راه‌های درمان1. در صورت آسیب به دندان، باید حتما فقط به دندانپزشک برای ترمیم مراجعه کنید.
2. درمان التهاب گلو با داروهای ضدالتهاب طبق نظر پزشک
3. در صورت تغییر صدا یا درد شدید در گلو به پزشک خود اطلاع دهید.
جدول راه‌های پیشگیری و درمان آسیب به دندان‌ها یا حنجره بر اثر بیهوشی

به طور کلی احتمال آسیب به دندان‌ها یا حنجره بر اثر بیهوشی بسیار کم است و این عارضه بیهوشی بسیار نادر محسوب می‌شود؛ در صورتی که جراحی بینی خود را در یک مرکز درمانی معتبر و تحت نظر پزشک متخصص و تیم بیهوشی حرفه‌ای انجام دهید، جای نگرانی وجود ندارد. تیم‌های بیهوشی‌ مجرب کارشان را به‌خوبی بلد هستند و می‌دانند چطور از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کنند. دکی یاب در مسیر انتخاب پزشک در کنار شماست تا از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کند. برای مشاوره تخصصی و دریافت نوبت VIP همین حالا با شماره 02174391900 تماس بگیرید.

۸. افت فشار خون یا آریتمی قلبی یکی از عوارض بیهوشی بعد از عمل بینی

افت فشار خون به دلیل داروی بیهوشی عمل بینی
افت فشار خون به دلیل داروی بیهوشی عمل بینی

داروی بیهوشی بر سیستم قلبی و عروقی تاثیر می‌گذارد. این دارو عضلات را شل می‌کند و فعالیت سیستم عصبی را کاهش می‌دهد؛ از این رو باعث کاهش فشار خون و تغییر در ریتم ضربان قلب می‌شود. به طور کلی این مشکلات موقتی هستند و به‌سرعت توسط تیم بیهوشی کنترل می‌شوند؛ اما اگر سابقه مشکلات قلبی، فشار خون بالا یا بیماری‌های زمینه‌ای دارید؛ باید حتماً به جراح و تیم بیهوشی خود اطلاع بدهید. 

راه‌های پیشگیری و درمان افت فشار خون یا آریتمی قلبی پس از بیهوشی

مشکل افت فشار خون و آریتمی بر اثر داروی بیهوشی، معمولاً در حین جراحی به‌وجود می‌آید و همان موقع هم درمان می‌شود. این مشکل به‌ندرت پس از به هوش آمدن ادامه پیدا می‌کند. با این حال اگر دچار سرگیجه، تپش قلب یا بی‌حالی طولانی‌مدت شده‌اید، باید به پزشک خود اطلاع دهید. در جدول زیر راه‌های پیشگیری و درمان افت فشار خون و آریتمی قلبی را به شما می‌گوییم: 

راه‌های پیشگیری1. بررسی دقیق وضعیت قلبی شما قبل از عمل (ECG، تست‌های قلبی) توسط تیم بیهوشی و پزشک
2. مشورت با پزشک برای مصرف داروهای فشار خون و قلب قبل از جراحی
3. انتخاب داروهای بیهوشی مناسب برای زیباجویانی با سابقه مشکلات قلبی توسط تیم بیهوشی
5. بررسی مداوم علائم حیاتی در طول عمل و پس از آن توسط پزشک و تیم اتاق عمل
راه‌های درمان1. بررسی دقیق ضربان قلب و فشار خون در زمان ریکاوری و پس از جراحی توسط پزشک
 2. مصرف داروهای کنترل فشار خون یا تنظیم ریتم قلب طبق نظر پزشک
3. تزریق سرم در صورت نیاز برای جبران افت فشار خون
جدول راه‌های پیشگیری و درمان افت فشار خون بر اثر بیهوشی عمل بینی

افت فشار خون و آریتمی‌ قلبی از نادرترین عوارض بیهوشی عمل بینی هستند که معمولاً در اتاق عمل، توسط تیم بیهوشی مدیریت می‌شوند؛ بنابراین اگر جراحی خود را در مرکز درمانی معتبر و با تیم حرفه‌ای انجام دهید، این مسائل جای نگرانی ندارند. 

۹. واکنش‌های آلرژیک؛ نادرترین عوارض داروی بیهوشی عمل بینی

واکنش‌ آلرژیک به داروهای بیهوشی یکی از عوارض بسیار نادر بیهوشی است؛ گاهی داروهای بیهوشی واکنش‌هایی مانند خارش پوست یا قرمزی به وجود می‌آورند. گاهی همین علائم شدیدتر و خطرناک‌تر هستند و شامل تورم گلو و زبان، تنگی نفس، افت فشار خون و حتی شوک آنافیلاکسی می‌شوند. 

The incidence of life-threatening hypersensitivity reactions occurring during surgery and anesthesia is around one in 10,000 procedures.

ترجمه متن: احتمال بروز واکنش‌های آلرژیک تهدیدکننده علائم حیتی در حین جراحی و بیهوشی حدود یک در ده‌هزار عمل جراحی است. 

Wikipedia

احتمال بروز آلرژی در افرادی که به دارو و مواد خاص مانند آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای شل‌کننده عضلات حساسیت دارند، بیشتر است. همچنین اگر آسم، کهیر یا آلرژی غذایی دارید؛ حتماً قبل از جراحی به پزشک خود اطلاع دهید.

راه‌های پیشگیری و درمان واکنش‌های آلرژیک به داروهای بیهوشی

واکنش‌های آلرژیک خیلی نادر هستند، معمولاً در طول عمل به‌وجود می‌آیند و تیم پزشکی همان زمان آن‌ها را کنترل می‌کند. در جدول زیر به بررسی راه‌های پیشگیری و درمان واکنش‌های آلرژیک به داروهای بیهوشی می‌پردازیم: 

راه‌های پیشگیری1. اطلاع به تیم بیهوشی و پزشک جراح درباره سابقه آلرژی
2. انجام تست‌های حساسیت دارویی در صورت نیاز
3. انتخاب داروهای بیهوشی کم‌خطر توسط تیم بیمارستان برای زیباجویانی با سابقه آلرژی
راه‌های درمان1. بررسی مداوم علائم حیاتی زیباجو حین جراحی و پس از آن توسط تیم اتاق عمل
2. مصرف داروهای ضدآلرژی مانند آنتی‌هیستامین در صورت بروز علائم خفیف زیر نظر پزشک
3. تزریق سریع اپی‌نفرین در صورت بروز واکنش شدید (آنافیلاکسی) زیر نظر پزشک
جدول روش‌های پیشگیری و درمان واکنش‌های آلرژیک به دارو بیهوشی عمل بینی

اگر پس از عمل دچار علائم آلرژی مانند خارش، تورم، کهیر یا تنگی نفس شده‌اید، به هیچ‌وجه سرخود دارو مصرف نکنید و حتماً با پزشک معالج خود تماس بگیرید. البته اگر با تیم دکی یاب برای جراحی اقدام کرده باشید، ما تا 2 سال پس از عمل در کنارتان هستیم و هر سوالی داشته باشید، پاسخ می‌دهیم. همچنین همه مراقبت‌ها را به شما می‌گوییم تا هیچ مشکلی برایتان به‌وجود نیاید.

شماره تماس با تیم دکی یاب: 02174391900

۱۰. هایپرترمی؛ یکی از نادرترین عوارض بیهوشی عمل بینی

هایپرترمی، یکی از نادرترین عوارض بیهوشی عمل بینی
هایپرترمی، یکی از نادرترین عوارض بیهوشی عمل بینی

هایپرترمی بدخیم یکی از نادرترین عوارض بیهوشی عمل بینی است؛ این مشکل وقتی به وجود می‌آید که بدن نسبت به بعضی داروهای بیهوشی، مثل داروهای شل‌کننده عضلات (مانند سوکسینیل کولین) یا گازهای بیهوشی (مانند هالوتان) واکنش غیرعادی نشان دهد. در این حالت، دمای بدن ناگهانی و به‌طور شدید بالا می‌رود، ضربان قلب تند می‌شود، عضلات به‌شدت منقبض می‌شوند و بدن دچار اسیدوز می‌شود. اسیدوز یعنی محیط بدن به سمت اسیدی شدن می‌رود. طبق مطالعات منتشر شده در Pub Med Central احتمال بروز این عارضه خیلی پایین است و جای نگرانی ندارد. 

The incidence of malignant hyperthermia is estimated to be 1 in 5,000 to 1 in 100,000 anesthetics.

ترجمه متن: احتمال بروز هایپرترمی بدخیم حدود یک نفر از هر ۵,۰۰۰ تا ۱۰۰,۰۰۰ بیهوشی است. 

 PubMed Central

راه‌های پیشگیری و درمان هایپرترمی بدخیم پس از بیهوشی

هایپرترمی بدخیم نوعی اختلال ارثی و ژنتیکی نادر است؛ بنابراین این مشکل در بدن برخی افراد به دلیل نقص ژنتیکی وجود دارد، اما گاهی حتی خود فرد متوجه این زمینه ژنتیکی نیست تا زمانی‌که در معرض عوامل تحریک‌کننده (مانند داروی بیهوشی) قرار بگیرند. 

برای همین قبل از هر عمل جراحی، پزشکان و تیم بیهوشی از شما درباره سابقه خانوادگی مشکلات شما سوال می‌کنند. اگر دچار این مشکل شدید، تیم بیهوشی در اتاق عمل با تزریق فوری دانترولن مشکل را حل می‌کند. از این رو با انتخاب پزشک مناسب و مرکز درمانی پیشرفته، هیچ نگرانی بابت مشکلات این چنینی نداشته باشید. 

۱۱. اختلال شناختی؛ یکی از عوارض بیهوشی بعد از عمل بینی

اختلال حافظه یکی از عوارض بیهوشی عمل بینی
اختلال حافظه یکی از عوارض بیهوشی عمل بینی

اختلال شناختی و حافظه پس از بیهوشی (POCD) یکی از عوارض نادر بیهوشی جراحی بینی است؛ در واقع مغز پس از بیهوشی تازه از حالت خواب بیرون آمده است و نیاز به زمان دارد تا به حالت عادی برگردد؛ بنابراین اختلال شناختی و حافظه در بیشتر موارد موقت است و بعد از چند ساعت و حداکثر یک هفته برطرف می‌شود. این عارضه در افراد سالمند، بیمارانی با سابقه سکته مغزی، فشار خون بالا، آلزایمر، قلبی و اختلالات عصبی بیشتر است. 

راه‌های پیشگیری و درمان اختلال شناختی و حافظه پس از بیهوشی

داروهای بیهوشی روی عملکرد مغز تاثیر می‌گذارند و باعث کاهش موقت جریان خون به مغز در طول جراحی می‌شوند؛ این موضوع در افرادی با مشکلات زمینه‌ای، باعث بروز اختلال شناختی می‌شوند. برای درمان یا پیشگیری از این مشکل به موارد زیر توجه کنید: 

راه‌های پیشگیری1. بررسی وضعیت مغز قبل از جراحی توسط پزشک (به‌ویژه در افراد سالمند و میانسال)
2. انتخاب داروهای بیهوشی ایمن در دوز پایین‌تر در افرادی با ریسک بالاتر 
3. کوتاه کردن مدت زمان جراحی در صورت امکان
4. اجتناب از مصرف داروهای آرام‌بخش قبل از عمل
راه‌های درمان1. استراحت کافی و پرهیز از انجام کارهای سخت در روزهای اول پس از عمل
2. نوشیدن مایعات کافی و رعایت تغذیه سالم برای کمک به بهبود عملکرد مغز
جدول روش‌های درمان و پیشگیری از اختلال حافظه به دلیل بیهوشی جراحی بینی

اختلال شناختی و کاهش حافظه پس از بیهوشی در اکثر موارد موقت است و به مرور زمان بهبود پیدا می‌کند. اگر این عارضه بیش از حد طولانی شد (بیشتر از یک هفته) یا با مشکلات دیگری همراه بود، به هیچ عنوان سرخود دارو مصرف نکنید و حتماً با پزشک تماس بگیرید تا بهترین راهکار درمانی را برای شما انتخاب کند.

دکی یاب با پشتیبانی تخصصی تا 2 سال پس از عمل، در کنار شماست تا در صورت بروز هرگونه مشکل، بتوانید در کوتاه‌ترین زمان، بهترین مشاوره و درمان را دریافت کنید. برای مشاوره تخصصی، انتخاب پزشک ماهر و رزرو نوبت VIP همین حالا با شماره 02174391900 تماس بگیرید.

۱۲. تاری دید بعد از عمل؛ یکی از عوارض موقت بیهوشی عمل بینی

تاری دید از عوارض بیهوشی عمل بینی
تاری دید از عوارض بیهوشی عمل بینی

تاری دید موقت یکی از عوارض بیهوشی بعد از عمل بینی است که معمولا در ساعات اولیه یا سه روز اول رفع می‌شود. گاهی در حین عمل پلک‌های شما به صورت کامل بسته نمی‌شود و همین موضوع باعث خشکی سطح چشم و تاری دید می‌شود. همچنین برای محافظت از چشم‌ها پزشک داخل چشم شما پماد به کار می‌برد که بعد از عمل دید شما را کمی تار می‌کند.

راه‌های پیشگیری و درمان تاری دید پس از بیهوشی عمل بینی

با این‌که تاری دید حداکثر تا سه روز اول پس از جراحی‌ها رفع می‌شود؛ با این حال برای پیشگیری و درمان این مشکل به راهکارهای جدول زیر توجه کنید: 

راه‌های پیشگیری1. بستن کامل پلک‌ها و استفاده از چسب مخصوص چشم در حین عمل توسط پزشک
2. استفاده از پمادهای چشمی مناسب 
راه‌های درمان1. شست‌وشوی ملایم چشم‌ها طبق نظر پزشک 
2. مصرف اشک مصنوعی در صورت نیاز 
3. استراحت کافی و پرهیز از نور شدید و خیره شدن طولانی‌مدت به صفحه گوشی یا تلویزیون
جدول راه‌های پیشگیری و درمان تاری دید بر اثر بیهوشی عمل بینی

تاری دید بعد از بیهوشی معمولاً خودبه‌خود و بدون نیاز به دارو برطرف می‌شود. این مشکل، بخشی طبیعی از روند بهبودی است. به هیچ عنوان سرخود دارو مصرف نکنید و صبور باشید تا بدن خودش به حالت طبیعی برگردد.

۱۳. تب؛ یکی از عوارض نسبتاً شایع و موقت پس از بیهوشی عمل بینی

تب یکی از شایع‌ترین عوارض بیهوشی عمل بینی
تب یکی از شایع‌ترین عوارض بیهوشی عمل بینی

تب یکی از عوارض شایع و موقت پس از بیهوشی است که معمولاً در روزهای اولیه بعد از عمل بروز می‌کند. تب به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود؛ مثل واکنش طبیعی بدن به التهاب ناشی از جراحی، کم‌آبی و حساسیت به داروهای بیهوشی.

راه‌های پیشگیری و درمان تب ناشی از بیهوشی عمل بینی

تب پس از عمل موقتی است و با استراحت کافی، نوشیدن مایعات و رعایت توصیه‌های پزشک به‌خودی‌خود برطرف می‌شود. با این حال اگر تب ادامه داشت، شدید شد یا همراه با علائم دیگری مثل لرز، درد قفسه سینه یا تنفس سخت بود، باید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید. در جدول زیر به بررسی راه‌های پیشگیری و درمان تب ناشی از بیهوشی می‌پردازیم:

راه‌های پیشگیری1. نوشیدن مایعات کافی قبل و بعد از عمل (طبق نظر پزشک)
2. انتخاب داروهای بیهوشی مناسب توسط تیم بیهوشی
3. کنترل دقیق دما و علائم حیاتی در طول عمل توسط تیم بیهوشی
راه‌های درمان1. استراحت کافی و مصرف مایعات شفاف و ولرم پس از عمل (طبق نظر پزشک)
2. استفاده از کمپرس سرد روی پیشانی در صورت احساس گرما
3. مصرف داروهای تب‌بر مانند استامینوفن فقط با نظر پزشک
جدول روش‌های پیشگیری و درمان تب ناشی از داروی بیهوشی عمل بینی

یادتان باشد که در اغلب موارد، تب خفیف پس از بیهوشی به صورت طبیعی و بدون نیاز به دارو برطرف می‌شود. در صورت ادامه داشتن تب، به‌هیچ‌عنوان به‌صورت خودسرانه دارو مصرف نکنید و حتماً با پزشک تماس بگیرید

تجربه جراحی بینی بدون عوارض بیهوشی با تیم دکی یاب

نمونه عمل بینی با مجموعه دکی یاب بدون عوارض بیهوشی

گاهی بیهوشی عمومی در جراحی بینی عوارضی مانند حالت تهوع، گلودرد، گیجی، لرز و احساس سرما، مشکلات تنفسی، افت فشار خون، واکنش‌ آلرژیک، سردرد و تاری دید موقت ایجاد می‌کند. این عوارض موقتی هستند و با انجام مراقبت‌های لازم، به مرور زمان برطرف می‌شوند و جای نگرانی وجود ندارند. 

نباید فراموش کنید که کاهش عوارض بیهوشی و داشتن تجربه‌ای ایمن، تا حد زیادی به انتخاب پزشک مناسب بستگی دارد. انتخاب پزشک حرفه‌ای، مشاوره تخصصی قبل از عمل و رعایت توصیه‌های بعد از جراحی مهم‌ترین اقدامات برای کاهش عوارض بیهوشی عمل بینی هستند. 

در این مسیر، دکی یاب همراه شماست تا با معرفی بهترین جراحان، ارائه مشاوره تخصصی قبل از عمل و پشتیبانی تا 2 سال پس از عمل، نگرانی‌های شما را به حداقل برساند و بهترین نتایج را برایتان رقم بزند. برای مشاوره تخصصی و دریافت نوبت VIP، همین حالا با شماره 02174391900 تماس بگیرید. 

سوالات متداول

چند درصد علت به هوش نیامدن بعد از عمل بینی بر اثر بیهوشی است؟

به هوش نیامدن بعد از عمل بینی به دلیل بیهوشی، خیلی نادر است و احتمال آن کمتر از یک در ده هزار است. معمولاً این اتفاق فقط در شرایط خاص رخ می‌دهد، مثل واکنش خیلی شدید بدن به داروهای بیهوشی، مشکلات زمینه‌ای قلب یا ریه. ولی اگر تیم بیهوشی باتجربه باشد و در یک مرکز درمانی خوب عمل کنید، این مشکل به‌راحتی قابل‌پیشگیری است و جای هیچ نگرانی ندارد. 

درصد مرگ در جراحی بینی چقدر است؟

طبق گزارش realself احتمال مرگ در جراحی بینی حدود 1 در 10,000 مورد است. این اتفاق معمولاً به دلیل خونریزی شدید یا بیماری‌های زمینه‌ای رخ می‌دهد که قبل از عمل تشخیص داده نشده‌اند. اگر جراحی بینی در یک مرکز معتبر، با نظارت تیم بیهوشی حرفه‌ای و توسط جراح باتجربه انجام شود، هیچ خطری شما را تهدید نمی‌کند. 

علت مرگ در جراحی بینی چیست؟

مرگ در جراحی بینی خیلی نادر است و اصلا پیش نمی‌آید. مهم‌ترین علت مرگ در جراحی بینی شامل خونریزی شدید و غیرقابل کنترل در حین یا بعد از عمل، آسپیره کردن محتویات معده به ریه‌ها در هنگام بیهوشی و لخته شدن خون (آمبولی ریوی) است. همچنین در موارد بسیار نادر، مشکلات قلبی و ریوی پنهان بیمار (که قبل از عمل تشخیص داده نشده باشند) در حین عمل به مشکلات جدی و گاهی مرگ منجر می‌شوند. به همین دلیل است که انتخاب پزشک و تیم بیهوشی حرفه‌ای، بررسی دقیق وضعیت سلامتی زیباجو قبل از عمل و انجام جراحی در مرکز درمانی معتبر اهمیت بسیار زیادی دارد.

آیا بیهوشی عمل بینی خطرناک است؟

به طور کلی بیهوشی عمل بینی بی‌خطر است، به شرطی که تحت نظر تیم بیهوشی حرفه‌ای، پزشک ماهر و در مرکز درمانی معتبر جراحی کنید. عوارض بیهوشی عمل بینی، موقت و خفیف هستند و شامل حالت تهوع، گلودرد یا گیجی می‌شوند؛ اما عوارض جدی مانند واکنش آلرژیک شدید، مشکلات تنفسی یا اختلالات قلبی، بسیار نادر هستند و احتمال آن‌ها کمتر از یک در ده هزار است. اگر پزشک و تیم بیهوشی باتجربه باشند و وضعیت سلامت زیباجو قبل از عمل به طور کامل بررسی شود، بیهوشی در عمل بینی به هیچ عنوان خطرناک نیست.

عوارض عمل بینی با بی حسی به‌جای بیهوشی چیست؟

عوارض عمل بینی بدون بیهوشی شامل احساس درد یا فشار در حین جراحی، تورم و کبودی پس از عمل، خشکی و گرفتگی بینی، اضطراب ناشی از حضور در اتاق عمل در حالت هوشیار و در موارد نادر خونریزی یا عفونت می‌شوند. این عوارض خفیف هستند و با رعایت نکات مراقبتی و انتخاب جراح مجرب، احتمال بروز آن‌ها به حداقل می‌رسد.

منابع:

مجله دکی یاب

my.clevelandclinic.org/health/treatments/15286-anesthesia

healthline.com/health/side-effects-of-general-anesthesia

pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8134761


پزشکان همکار دکی یاب:

دکتر سولماز قربانی، دکتر حمیدرضا کاظمی، دکتر امید زرگرانی

برای دریافت مشاوره وارد لینک زیر شوید